CodeLite installation/troubleshooting forum
xanrer
CodeLite Curious
Posts: 6 Joined: Sat Jan 02, 2021 5:58 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:
Post
by xanrer » Sat Jan 02, 2021 6:02 pm
Hello there, im using codelite latest on windows 10 with mingw g++ there is no problems with compiling however i see error messages that shouldn't be there in the editor.
What should i do to fix this?
DavidGH
CodeLite Plugin
Posts: 822 Joined: Wed Sep 03, 2008 7:26 pm
Contact:
Post
by DavidGH » Sat Jan 02, 2021 9:21 pm
Hi,
See this
thread .
Regards,
David
xanrer
CodeLite Curious
Posts: 6 Joined: Sat Jan 02, 2021 5:58 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:
Post
by xanrer » Sun Jan 03, 2021 2:28 am
Thank you David. I was wishing for getting it to work correctly but thats fine too.
DavidGH
CodeLite Plugin
Posts: 822 Joined: Wed Sep 03, 2008 7:26 pm
Contact:
Post
by DavidGH » Sun Jan 03, 2021 11:47 am
I was wishing for getting it to work correctly
IIUC, you still can: change to using a
File-system Workspace .
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 6376 Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:
Post
by eranif » Sun Jan 17, 2021 5:28 pm
I wonder how it compiles fine, you have double `>` at the end of the #include statement
You have:
while it should be:
xanrer
CodeLite Curious
Posts: 6 Joined: Sat Jan 02, 2021 5:58 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:
Post
by xanrer » Sat Feb 06, 2021 3:29 am
It's almost embarrassing how long i didn't realized that however it does compile fine for some reason. Sadly removing that extra > didn't solve the problem. My thinking is its actually a mingw problem. when i go over the line it shows me this warning:
Yet it compiles fine.
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 6376 Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:
Post
by eranif » Sat Feb 06, 2021 7:15 pm
this error is coming from the code completion plugin.
you can disable it (it's called "diagnostics")
to disable it:
plugins -> language server -> settings
find the one that is used for c++ and uncheck the "show diagnostics" check box
xanrer
CodeLite Curious
Posts: 6 Joined: Sat Jan 02, 2021 5:58 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:
Post
by xanrer » Sat Feb 06, 2021 10:18 pm
I'm actually aware of that however when i disable that it disables useful output too. So i let it run in this buggy stage.
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 6376 Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:
Post
by eranif » Sat Feb 06, 2021 10:32 pm
this happens because you are using cygwin on Windows, it causes some "glitches"
Using MinGW would have solve you this, but if this does not bother you, I wouldn't change it
xanrer
CodeLite Curious
Posts: 6 Joined: Sat Jan 02, 2021 5:58 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:
Post
by xanrer » Sun Feb 07, 2021 12:43 am
Removed cygwin, now Mingw doing the same bug: