Configure working directory when running program

General questions regarding the usage of CodeLite
milasudril
CodeLite Curious
Posts: 2
Joined: Mon Jun 27, 2016 1:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:

Configure working directory when running program

Post by milasudril » Mon Jun 27, 2016 1:32 pm

If I use build/run, the program always starts in the directory of the executable. Is it possible to change that. More precisely, I want working directory to be the same as the project root directory.

DavidGH
CodeLite Plugin
Posts: 628
Joined: Wed Sep 03, 2008 7:26 pm
Contact:

Re: Configure working directory when running program

Post by DavidGH » Mon Jun 27, 2016 4:24 pm

Hi,

Look in Project Settings > General tab. In the Execution section there's a Working Directory field. I think you'll find that's currently set to $(IntermediateDirectory), but you can change it to whatever you wish.

Regards,

David

milasudril
CodeLite Curious
Posts: 2
Joined: Mon Jun 27, 2016 1:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:

Re: Configure working directory when running program

Post by milasudril » Mon Jun 27, 2016 8:43 pm

Nice. I switched from Code::Blocks because its corresponding function appears to be broken on Ubuntu 16.04. But I also got a Clang-based parser which is very nice.

Post Reply