Cann't run

CodeLite installation/troubleshooting forum
lwd
CodeLite Curious
Posts: 2
Joined: Sun Apr 06, 2008 3:20 am
Contact:

Cann't run

Post by lwd » Sun Apr 06, 2008 3:47 am

Hi,

Slackware 12.0, wxWidgets-2.8.7 compiled with
--enable-optimise \
--enable-shared \
--enable-intl \
--enable-unicode \
--enable-threads \
--enable-xrc \
--with-sdl

-----------------------------------------------
$make type=release_unicode | release
#make install type=release_unicode | release
$CodeLite
(CodeLite:22485): Pango-WARNING **: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text()
...
(CodeLite:22485): Pango-WARNING **: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text()
which: no mingw32-make.EXE in (./C:/MinGW/bin)
which: no mingw32-make in (/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/games:/usr/lib/java/bin:/usr/lib/java/jre/bin:/usr/lib/qt/bin:/usr/share/texmf/bin:.)
Aborted
-----------------------------------------------

I also get a log.txt file:
-----------------------------------------------
01:33:56 AM: XML parsing error: 'unclosed token' at line 2
01:33:56 AM: can't open file '/usr/share/mimelnk/application/vnd.adobe.xdp+xml.desktop' (error 2: No such file or directory)
01:33:56 AM: can't open file '/usr/share/mimelnk/application/vnd.adobe.xfdf.desktop' (error 2: No such file or directory)
01:33:56 AM: can't open file '/usr/share/mimelnk/application/vnd.fdf.desktop' (error 2: No such file ordirectory)
-----------------------------------------------

Any ideas?

Best regards,
lwd.

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 5924
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Cann't run

Post by eranif » Sun Apr 06, 2008 2:01 pm

Hi,
First of all, do SVN update (I fixed this bug an hour ago - I created it last night ....)
lwd wrote:-----------------------------------------------
$make type=release_unicode | release
This is no longer the way to build codelite with makefiles, instead use this:

Code: Select all

./configure [--enable-debug]
./make 
./make install
lwd wrote:(CodeLite:22485): Pango-WARNING **: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text())
If you notice you will see that the splash screen appears with the text 'Svn Build: ????'

This is the cause of the error.

To fix it:
manually run the auto revision script (from the trunk directory):

Code: Select all

./le_makerevision.sh
Then, touch the following files:

Code: Select all

touch ./LiteEditor/frame.cpp ./LiteEditor/app.cpp ./Plugin/editor_config.cpp
Compile again, and all is well :D

Sorry for the mess,
Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread

lwd
CodeLite Curious
Posts: 2
Joined: Sun Apr 06, 2008 3:20 am
Contact:

Re: Cann't run

Post by lwd » Sun Apr 06, 2008 7:19 pm

Yeees it works!
Many kudos for this masterpiece.

Best regards,
lwd.

Post Reply