GIT plugin

Discussion about CodeLite development process and patches
User avatar
upCASE
CodeLite Curious
Posts: 5
Joined: Thu Feb 10, 2011 4:37 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

GIT plugin

Post by upCASE » Thu Feb 10, 2011 6:53 pm

Hi all!

As I do use GIT for all projects (be it private or work related) I felt the need to have a plugin for that in CodeLite.
Since I don't use svn frequently, I didn't base the plugin on the existing svn plugin, but created a new one.
As a result it is very different from the svn plugin, as it was more or less tailored for my own needs.

Eran mentioned that having a git plugin would be nice, so I decided to post here and discuss what I did.
Please see the attached screenshot.

- The major difference is that I used the Workspace tree to indicate file status: Green means "tracked file", red means
"tracked file with diffs" and black means "not tracked".
- To enable working with this plugin you simply create a new workspace and then use "Select GIT repository path" from the plugin menu.
Then you choose the root dir of the git repository and that's about it.
- All action is controlled either by using the plugin menu, or the toolbar.
- The current branch is indicated by changing the workspace view widgets title.

Some things are still missing (stashing e.g.) and others are a bit "buggy" (they work, but I would like to change them).
The code could need some polishing as well :-)
But so far it serves me and my colleagues quite well in everyday use.

Please tell me what you think.
Eran, David: If you're interested, I could PM you the sources to play with.

Regards,
upCASE
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

speakman
CodeLite Curious
Posts: 1
Joined: Thu Feb 10, 2011 7:51 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: GIT plugin

Post by speakman » Thu Feb 10, 2011 7:53 pm

This is definitely very interresting. Would you mind sharing the source code?

Thanks alot!

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 5934
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: GIT plugin

Post by eranif » Sat Feb 12, 2011 12:03 am

This is indeed very interesting, can you attach / PM the sources?
At first stage, I would like to "beutify" it and add it to the SVN repository (without modifications, just make sure that Win/Mac are built properly)

Thanks,
Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread

V0idExp
CodeLite Curious
Posts: 2
Joined: Thu Jun 17, 2010 2:41 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: GIT plugin

Post by V0idExp » Wed Feb 16, 2011 11:09 pm

Very nice! I started to use GIT recently, and find it very useful and powerful, and this plugin is clean and simple, but also complete. Continue to maintain it please, it rocks! ;)

User avatar
upCASE
CodeLite Curious
Posts: 5
Joined: Thu Feb 10, 2011 4:37 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: GIT plugin

Post by upCASE » Thu Feb 17, 2011 11:39 am

Thanks!
Since the plugin made it to svn, Eran is very busy updating the code and dialogs so that they can easily be modified.
I'm however glad that the initial version works as expected, not only for me, but others too.

There are still some issues with it. Currently I'm quite busy with other stuff, but I expect to be able to fix some things and update the code soon.
Anyway: Glad you like it!

V0idExp
CodeLite Curious
Posts: 2
Joined: Thu Jun 17, 2010 2:41 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: GIT plugin

Post by V0idExp » Fri Feb 18, 2011 1:06 am

It would be nice to have plugin panel buttons shown when Settings->Misc->Use Single Toolbar option is enabled. The menu is useful, but with toolbar buttons it would be easier to interact with plugin ;)

User avatar
upCASE
CodeLite Curious
Posts: 5
Joined: Thu Feb 10, 2011 4:37 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: GIT plugin

Post by upCASE » Fri Feb 18, 2011 11:17 am

Hi!
I think this won't work for any plugin toolbars.
I'm not sure, maybe Eran can comment on this, but I think that the single toolbar is fixed in layout.

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 5934
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: GIT plugin

Post by eranif » Fri Feb 18, 2011 7:38 pm

upCASE wrote:I'm not sure, maybe Eran can comment on this, but I think that the single toolbar is fixed in layout.
Indeed, it will only work for "core" toolbars. Not the ones from plugins

Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread

Post Reply