No such file or directory

CodeLite installation/troubleshooting forum
v4lfi$h
CodeLite Curious
Posts: 2
Joined: Thu Dec 06, 2018 12:52 am
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

No such file or directory

Post by v4lfi$h » Thu Dec 06, 2018 1:13 am

Hello together,

after codelite worked perfectly for days, I am currently experiencing a failure which i can't overcome even after reinstalling codelite serveral times and deleting all data.

The problem is accuring even when I try to just ran the default "Hello World" Programm with language C.
Platform is Mac Os10.14
Codelite is on latest mac version 12.0.10 but it is the same thing on stable version 12.0



The Terminal says:

Last login: Wed Dec 5 21:49:02 on ttys001
Valles-MacBook-Pro:~ Valle$ /tmp/codelite-exec.sh ; exit;
/tmp/codelite-exec.sh: line 3: /Users/Valle/Desktop/coding/codingc/codingc/Debug/codingc: No such file or directory
Hit any key to continue...

When I want to debug the terminal says:

Last login: Wed Dec 5 21:49:09 on ttys001
/tmp/codelite-lldb-helper.sh ; exit;
Valles-MacBook-Pro:~ Valle$ /tmp/codelite-lldb-helper.sh ; exit;


And popup says: Failed to locate gdb! at 'gdb'

The output says:

Working directory is set to: /Users/Valle/Desktop/coding/codingc/codingc/Debug
Executing: /usr/bin/open -n -a Terminal /tmp/codelite-exec.sh
Program exited


Is the problem the working directory?
How can I change it then?

Thank you in advance!

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 5849
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: No such file or directory

Post by eranif » Thu Dec 06, 2018 1:35 am

On macOS you should be using LLDB and not GDB
Open the project settings->General->Debugger and select "LLDB Debugger" as the debugger type
Make sure you have read the HOW TO POST thread

v4lfi$h
CodeLite Curious
Posts: 2
Joined: Thu Dec 06, 2018 12:52 am
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: No such file or directory

Post by v4lfi$h » Thu Dec 06, 2018 2:06 pm

Thank you for your answer!

Unfortunately it still isn't working.

Any other ideas?

Post Reply