so many strings is not use gettext marco

Discussion about CodeLite development process and patches
xuiv
CodeLite Enthusiast
Posts: 16
Joined: Fri Nov 22, 2013 3:21 am
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:

so many strings is not use gettext marco

Post by xuiv » Tue May 12, 2015 5:56 am

cann't translate.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 6110
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: so many strings is not use gettext marco

Post by eranif » Tue May 12, 2015 11:52 am

It will be great if you could post a list of the strings that you have encountered

Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread

xuiv
CodeLite Enthusiast
Posts: 16
Joined: Fri Nov 22, 2013 3:21 am
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:

Re: so many strings is not use gettext marco

Post by xuiv » Wed May 13, 2015 5:36 am

Code: Select all

Create a new workspace
Open an existing workspace
Debugger
GDB windows
Colours and Fonts
Code completion
Import other IDEs solution/workspace files...
Select Next Occurrence
Select Previous Occurrence
Goto Line...
Show Status Bar
Show Toolbar
Show Tabbar
Set label for current state
Split selection into lines
Center Line into Editor
Comment
Comment Line
Insert Comment Block
Text Conversion
Convert Indentation to Tabs
Convert Indentation to Spaces
New Empty File
New Workspace
Open Workspace...
Run the Setup Wizard...
Outline
Enable Clang
Inline Errors
Cache Policy
On File Load
Lazy
Enable continuous build
Zoom Navigator
Swap Head/Implementation file
Search for selected text in workspace
Spell Checker
Check...
Check continuous
Insert Doxygen Comment
Comment Selection
Toggle Line Comment
Rename Symbol...
Rename Local Variable...
Hide the edit margin
Show indentation gudelines
Whitespaces
Whitespace visibility
EOL Mode
Caret line
Caret line background colour
Caret line colour alpha
Debugger Marker
Debugger line background colour
Smart curly brackets
Smart square brackets / Parentheses
Typing in selection
Wrap with quotes
Wrap with brackets
Tweaks
Code
Doxygen
Hitting <ENTER> in a C style comment automatically adds a "*" to the next line
Hitting <ENTER> in a C++ style comment section automatically adds a'//' to the next line
Code Navigation Accelerators
Generate doxygen comment after "/**"
Class documentation template
Function documentation template
Highlight Active Fold Block
Default Bookmark
Find/FindNext clears highlit matching words
Docking
Transparent hint
Rectangle hint
Venetian blinds hints
Hide Docking Windows captions
Ensure caption are visible on mouse hover
Find / Find In Files
Place the Find bar at the bottom
Also show the 'Replace' section of the Find bar
Debug / Output panes
Windows only: commands executed with CMD.EXE are wrapped with double quotes
Use Native Toolbar
Small Icons
Large Icons
Global font:
Global theme:
Choose font
Styles
Use Custom Selection Forground Colour:
Selected Text Foreground Colour:
Keyboard Shortcut
Add Compilers
Add an existing compiler
Clone a compiler
Scan computer for installed compiler
Colours and Fonts
Font
Error colour
Warnings colour
Skip warnings
Auto hide build pane
Auto show build pane
When build ends scroll to...
When build starts
The first error
Build error indicators
Use markers
Use annotations
GNU gdb debugger
General
Misc
Startup Commands
Pre Defined Types
Track PreProcessor blocks
Colour workspace symbols
Auto display code completion box when typing
Minimun chars to type
Auto insert single match
Specify here a list of types which are to be specially handled while parsing C and C++ source files in the format of TYPE1=TYPE2. So when TYPE1 is found, codelite will offer completion as if it was TYPE2 was found
You can use the '|'(pipe) character to set the caret positon
You may also use any of the known macros to CodeLite (click the 'Help' button)
CScope executable:
Call Graph
C-style pointer casting
...is not initialized in the constructor
...hides enumerator with same name
The scope of the variable...can be reduced
Include Dirs
If the 'Missing Includes' check is enabled, add here any extra directories where Cppcheck should search for #includes
Suppress warnings about 'system' includes
Command-line Definitions
Here you can pass 'configurations' to cppcheck
e.g. "Only test code branches where FOO is defined" or
"Don't test code branches where the value of FOO is 2"
Defines to pass e.g. FOO or FOO=1:
Undefines to pass:
Copy to the right
Copy to the right and move to the next diff
Copy to the left
Copy to the left and move to the next diff
Single
Last edited by xuiv on Wed May 13, 2015 5:46 am, edited 1 time in total.

DavidGH
CodeLite Plugin
Posts: 677
Joined: Wed Sep 03, 2008 7:26 pm
Contact:

Re: so many strings is not use gettext marco

Post by DavidGH » Wed May 13, 2015 4:52 pm

Hi,

It looks as if some strings were lost in a recent pull-request merge. Anyway, I've just updated the pot. Please try again; if you find lots are still missing please post again.

Regards,

David

xuiv
CodeLite Enthusiast
Posts: 16
Joined: Fri Nov 22, 2013 3:21 am
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:

Re: so many strings is not use gettext marco

Post by xuiv » Thu May 14, 2015 7:17 am

Code: Select all

Outline
Zoom Navigator
Workspace View
Output View
Tweaks
GNU gdb debugger
General
Misc
Startup Commands
Pre Defined Types
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

DavidGH
CodeLite Plugin
Posts: 677
Joined: Wed Sep 03, 2008 7:26 pm
Contact:

Re: so many strings is not use gettext marco

Post by DavidGH » Fri May 15, 2015 3:36 pm

Hi,

Some of those should have worked with the new pot.

Anyway, I've fixed various problems in my last commit, 76386ad, so (if you are using git) git pull and update your .po file. If you're not using git, the .pot is https://github.com/eranif/codelite/blob ... delite.pot.

I tested things by making fake translations for missing strings, and all seems to display correctly now. However I found that I had to alter some of your translations e.g. for "Svn" to put the Chinese characters first, otherwise the translation didn't work. I expect you know more about this sort of thing than I do (you could hardly know less!) but would something like:
'提交 (Svn)'
be better?

I did a quick test to see if any things broke when they are translated, but that's not easy for something who knows no Chinese. Please report anything that stops working; or better still, fix it and send a patch ;)

Regards,

David

spaces
CodeLite Veteran
Posts: 67
Joined: Mon Aug 22, 2011 10:15 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:

Re: so many strings is not use gettext marco

Post by spaces » Thu Jun 04, 2015 10:07 pm

Also, please make sure you're not working in Codelite's directory. I lost my translation file I was working on when I upgraded CL... it was a hard lesson... and I'm still recovering from it...

Post Reply