Is it possible to execute program on remote device?

General questions regarding the usage of CodeLite
rodney
CodeLite Curious
Posts: 5
Joined: Thu Oct 12, 2017 6:24 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:

Is it possible to execute program on remote device?

Post by rodney » Fri Oct 13, 2017 11:39 pm

I need to do some embedded development (which I'm new to) for an ARM device. I'm trying to build a program on my x86 Linux machine and run it remotely over SSH on the ARM device. Is this possible with CodeLite?

I understand I can transfer files and mirror a workspace with SFTP, but the device has very limited resources so I simply want to send over the executable, that is run the program on the device as well as remote debug.

Regards

Gibbon1
CodeLite Expert
Posts: 167
Joined: Fri Jul 22, 2011 5:32 am
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Is it possible to execute program on remote device?

Post by Gibbon1 » Wed Oct 18, 2017 12:55 am

I think in theory it's possible. I haven't done that in a while. If you go to project settings under workspace view, the debugger tab has a checkbox for remote debugging. If you click on it, there are options for the IP address and port to talk to gdb remotely.

I would attack this by trying to get gdb working manually, then try to get working with codelite.

HTH's

rodney
CodeLite Curious
Posts: 5
Joined: Thu Oct 12, 2017 6:24 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: c++
Contact:

Re: Is it possible to execute program on remote device?

Post by rodney » Thu Oct 26, 2017 5:12 pm

Gibbon1 wrote:I think in theory it's possible. I haven't done that in a while. If you go to project settings under workspace view, the debugger tab has a checkbox for remote debugging. If you click on it, there are options for the IP address and port to talk to gdb remotely.

I would attack this by trying to get gdb working manually, then try to get working with codelite.

HTH's
Thanks for the response. Say I get it working with remote debugging, how would you go about running the app on that same remote device from CodeLite? ie. How to make it the target device?

Post Reply