I don't know how to run a UnitTest++ project to make the colorful results show in the pane of the plugin. when I run my UnitTest++ project, CL pops up a window and says "Project contains 0 tests, nothing to be done." But when I run it manually in MSYS2 terminal, I got:
$ ./DummyClass-Test.exe
Success: 2 tests passed.
Test time: 0.00 seconds.
which tells me my project is working.
PS: I checked the tutorial on "http://codelite.org/LiteEditor/UnitTestPP", my project is not exactly the same but only difference that might matters is I cannot find the button called "run project as unit test project", so I just ran it as normal project (but I think CL knows what to do from the project type), or choosing "Run Project as UnitTest++ and Report" from the plugin menu, either way it ends up with the same problem.
Could someone please help me?
How to run UnitTest++ project in CL?
-
- CodeLite Curious
- Posts: 5
- Joined: Fri Nov 27, 2015 6:45 am
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Contact:
- Jarod42
- CodeLite Expert
- Posts: 240
- Joined: Wed Sep 30, 2009 5:54 pm
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Location: France
- Contact:
Re: How to run UnitTest++ project in CL?
The project has to be of kind unitTest++.
It can be done at creation of project
or with plugins/UnitTest++/ "Mark this project as unitTest++ project".
then "Run project as unitTest++ and report" is available.
It can be done at creation of project
or with plugins/UnitTest++/ "Mark this project as unitTest++ project".
then "Run project as unitTest++ and report" is available.
-
- CodeLite Curious
- Posts: 5
- Joined: Fri Nov 27, 2015 6:45 am
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Contact:
Re: How to run UnitTest++ project in CL?
Thanks a lot for the reply.
I'm pretty sure my project is of kind UnitTest++, since during project creation a template has to be selected and I chose UnitTest++. Also I tried in the plug-ins menu "Mark this project as UnitTest++ project". Still when I run it I was told "Proejct contains 0 tests. Nothing to be done".
I'm pretty sure my project is of kind UnitTest++, since during project creation a template has to be selected and I chose UnitTest++. Also I tried in the plug-ins menu "Mark this project as UnitTest++ project". Still when I run it I was told "Proejct contains 0 tests. Nothing to be done".
- eranif
- CodeLite Plugin
- Posts: 6375
- Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Contact:
Re: How to run UnitTest++ project in CL?
Seems to be working just fine here...
Can you create a minimal workspace example that reproduces the problem?
Eran
Can you create a minimal workspace example that reproduces the problem?
Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread
-
- CodeLite Curious
- Posts: 5
- Joined: Fri Nov 27, 2015 6:45 am
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Contact:
Re: How to run UnitTest++ project in CL?
I've attached the zip file of my workspace, please have a look.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- eranif
- CodeLite Plugin
- Posts: 6375
- Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Contact:
Re: How to run UnitTest++ project in CL?
I tested this locally and it seems to work fine (after I modified the project settings to find my installation of unittest-cpp)
One comment:
You can right click on the the project "DummyClass-Test" and select "Build Order"
In the dialog, check the other project - so when next time you build the "DummyClass-Test" project it will also built the other project
It might be working for me as I am using latest CodeLite with some modifications to the UT plugin.
I have uploaded you a build that works for me, you can download it from here: http://codelite.org/downloads/codelite/ ... -9.0.6.exe (its a 64 bit version, hope you got a 64 bit windows...)
Eran
One comment:
You can right click on the the project "DummyClass-Test" and select "Build Order"
In the dialog, check the other project - so when next time you build the "DummyClass-Test" project it will also built the other project
It might be working for me as I am using latest CodeLite with some modifications to the UT plugin.
I have uploaded you a build that works for me, you can download it from here: http://codelite.org/downloads/codelite/ ... -9.0.6.exe (its a 64 bit version, hope you got a 64 bit windows...)
Eran
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Make sure you have read the HOW TO POST thread
- eranif
- CodeLite Plugin
- Posts: 6375
- Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Contact:
Re: How to run UnitTest++ project in CL?
FYI: I have updated the wiki docs to fit the latest changes
http://codelite.org/LiteEditor/UnitTestPP
Eran
http://codelite.org/LiteEditor/UnitTestPP
Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread
-
- CodeLite Curious
- Posts: 5
- Joined: Fri Nov 27, 2015 6:45 am
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Contact:
Re: How to run UnitTest++ project in CL?
I've checked the build order option and also tried out 9.0.6 version, it still doesn't work. If CL didn't think this was a UT project, the menu item "Plugins=>UnitTest++=>Run project as UnitTest++ and report" should be gray and unavailable. And this is not the case here.
[img]C:\Workspace\Downloads\Untitled.png[/img]
[img]C:\Workspace\Downloads\Untitled.png[/img]
-
- CodeLite Curious
- Posts: 5
- Joined: Fri Nov 27, 2015 6:45 am
- Genuine User: Yes
- IDE Question: C++
- Contact:
Re: How to run UnitTest++ project in CL?
I tried to show your the screenshot but seems like I don't know how to post pictures here. I'm trying again using attachment.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.